sobota 9. decembra 2017

Vianočný venček

Vianoce sa blížia! Síce v obchodoch už od októbra, ale teraz nemôžeme poprieť, že už sú za dverami. Darčeky, ozdoby, pečenie, upratovanie, všetko v plnom prúde, a tak som sa rozhodla prispieť aj ja do našej kolónky DIY. A čo to bude? Predsa niečo vianočné !

Určite k Vianociam patria aj venčeky. Či už na stôl, alebo na dvere, alebo na stenu. Dnešný venček bude na stenu. Samozrejme, môžete si na tento venček popridávať sviečky a každú adventnú nedeľu si pripáliť jednu sviečku. (Síce už prvú nedeľu máme za sebou, druhú už zajtra.) Alebo si môžete zozadu pripnúť špendlíkom malú stuhu a môžete si ho zavesiť na dvere. Je to len na vás. Na vašej kreativite. Každý výrobok záleží len na vás. Ja vám dnes iba ukážem to, ako som to vyrobila ja. Aký bude váš finálny produkt, či to bude gýč, alebo klasika, farebné alebo iba dvojica farieb, bláznivé, uletené, vianočné, to všetko záleží len a len na vás.

Asi začnem tým, čo potrebujete. Samozrejme, záleží na tom, ako všetko budete dávať dokopy, aký typ ozdôb budete používať. Možno nebudete používať taviacu pištoľ a budú vám stačiť iba špendlíky. Predstavivosti sa medze nekladú.

Pomôcky:
polystyrénový veniec (nájdete ho aj v Panta Rhei Creative)
stuhy (jednu hrubšiu a jednu menšiu, prípadne podľa gusta)
vianočné ozdoby (či čečina, či vianočné gule, či výrobky zo stúh, či zvončeky, kvetinky, to je na vás)
špendlíky
nožnice (samozrejmosť!)
zapaľovač (aby sa nám stuhy nestrapatili)
taviaca pištoľ
kliešte (iba v prípade nutnosti) + šidlo
príchytka na obraz (prípadne stuha, prípadne nič, podľa toho, aký venček sa rozhodnete vyrobiť)

1.) Ako prvé zapaľovačom opálime začiatok stuhy, ktorú pripevníme na polystyrénový veniec dvoma špendlíkmi, potom ju ďalej natesno omotáme okolo venčeka a na konci urobíme to, čo na začiatku: zapaľovačom opálime začiatok stuhy a prichytíme dvoma špendlíkmi (špendlíky nech sú na tej časti, kde budete lepiť ozdoby, aby sa zakryli)


2.) Ozdoby prichytíme buď špendlíkmi, alebo taviacou pištoľou. Ak má ozdoba stopku, tak si šidlom urobíme dierku do venčeka a kliešťami ju vtlačíme do dierky. Ozdoby lepíme postupne k sebe, podľa toho, ako sa nám to páči, ako nám to vyhovuje.


3.) Keď už máme ozdoby nalepené, tak z malej stuhy si urobíme mašličku a prichytíme ju špendlíkmi do stredu navrch. Prípadne si tam môžete pokojne pripevniť zvonček alebo nejakú inú ozdobu. Ak zvolíte stuhu, tak určite ohorte konce stuhy, aby sa nestrapatila.


4.) Zozadu na venček taviacou pištoľou nalepíme príchytku na obraz (alebo špendlíkmi stuhu)


5.) HOTOVO! Venček si môžete zavesiť na stenu. :)


Tak ako? Skúsite si vyrobiť takýto venček ? Ak áno, určite nám pošlite fotku. :-)

>Sima<

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára