streda 29. marca 2017

Od písmenka ku písmenku... I.

Prečo písať??


Môj názor je asi hneď jasný, však? :D Ja som jednoznačne zástancom písania. Prečo? Čítajte ;)

,,There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed." Tak povedal Ernest Hemingway. 

Rozvíjanie predstavivosti
     Vytvoriť si svoj svet, vylepšiť pochmúrny deň, pokaziť slnečné popoludnie,... to všetko vaša myseľ dokáže. Váš mozog však pracuje viac, keď vaše myšlienky vylievate na papier. Rozmýšľate viac a snažíte sa nájsť správne znenie vašich fráz. Ste umelci, modelujete svoj text, rozvíjate sami seba. ;)
Kreativita - vedieť sa vynájsť
     Keď veľa čítate, veľa sa na vás nalepí, ani neviete ako. No je nutné vedieť správne použiť a poskladať slová, a preto máte vašu geniálnu kreativitu, ktorej písaním môžete dať možnosť realizovať sa. Stáva sa, že niekedy píšete, píšete, ale neviete sa pohnúť, ja to nazývam spisovateľský blok, vtedy to berte ako výzvu a píšte. Rozvíjajte sa. Pracujte na sebe. A formujte sa ;)
Prejavenie sa - anonymita
     Pre niekoho, ako som ja, pre tých, ktorí nemajú radi telefonáty a vážne rozhovory, sú slová na papieri najlepšou a jedinou alternatívou.
      Najčastejším prípadom spisovateľov dnešnej doby sú tzv. šedé myšky. Nie sú veľmi komunikatívni, nemajú haldy kamarátov, žijú akoby vo vlastnej bubline, sú utiahnutí a tichí. Umelci. Takíto ľudia sa častokrát utiekajú k svojim denníčkom, či si vedú blogy, kde majú priestor realizovať sa, alebo na anonymných stránkach motivujú iných ľudí. ,,To hlavné je očiam neviditeľné" Malý princ
Odpútanie mysle
     Každý máme zlé aj tie lepšie dni a pri písaní môžete vyťažiť zo všetkého. Všetko okolo vás je zdrojom inšpirácie, nájdite si tú svoju ;) Môžete napísať o tom, aký by bol ideálny deň, ako by ešte horšie mohol skončiť ten váš zlý deň, no nechajte svoje emócie vo vašom manuskripte - vložte svoju zlosť do slov a nechajte svoju myseľ nezaťažene fungovať ďalej. Spravte si svoj deň, vráťte to vesmíru inak ako hnevom ;)
Oddych
     Kde je lepšie utiecť sa, keď chcete ujsť pred svetom, ako k svojmu vlastnému dokonalému svetu?? 
Svedectvo - varovanie, rada
     Ak sa rozhodnete pre opis situácii z vášho života, môžete tak s ponaučením pomôcť iným nerobiť vaše chyby. Môžete svetu na ozajstnom príklade ukázať, čo sa deje. Tiež môžete ukázať svoj názor na problematiku a vyjadriť svoj názor. Môžete poradiť blúdiacim, neuvedomelým, môžete poukázať na časté hlúpe chyby. ;)
Obohatenie sveta
     Poznáte to. Prečítate si niečo, čo sa vám nepáčilo. Poviete si, že svet nemá úroveň. Tak ho zmeňte! Napíšte niečo, čo pre vás bude skvelé. Ukážte svetu, čo sa vám páči a aký chcete, aby bol, inšpirujte ho. ;)
Osobný rozvoj
     Čím viac píšete, tým viac zdokonaľujete a formujete svoj prejav, rukopis, rýchlosť písania a schopnosť držať si v hlave myšlienky.
Zábava
    Píšte, lebo vás to baví. Tu niet o čom. Milujete si vymýšľať príbehy, nezahadzujte svoje myšlienky. ;)


Ak si nie ste istí, lepšia možnosť, ako písať neexistuje. Ak chcete písať, píšte, jednoduchšia rada nie je ;)
                                                                                                                                  -VErRoOnNyIKA-

4 komentáre:

  1. Môžeme prežiť tisícky životov tak, ako to nedokáže nikto iný, ale zároveň sa občas strácame v realite (aspoň u mňa to tak býva). Niekedy sa mi v hlave zjavujú nápady v tej najnevhodnejšej chvíli, mám chuť písať, keď sa mi to vôbec nehodí, ale jednoducho musím, lebo by som sa zbláznila.
    Písanie je tak trochu prekliatie aj dar. Obzvlášť pred tých, ktorí to myslia vážne.

    Krásny článok :):)

    http://lyn-von-nightlight.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to si píš, že aj u mňa :D hlavne keď ide o moje nenaplnené predstavy o svete a nikto nepochopí, že moja hlava funguje trošku inak :D :D :D
      No áno... ideš si do školy a v hlave si skladáš scénu, sadneš si k papieru alebo k nt a už ti to nenapadne v takom úžasnom znení, to ma vie naštvať :D :D
      áno, máš pravdu... prekliatie aj dar :)) pekné ;) áno a ľudi okolo to s nami musia mať tiež ťažké :D :D

      ďakujem krásne!!! ♥ ♥ ♥ nikdy predtým som nič podobné nepísala a bála som sa, ale som rada, že článok splnil účel ^^ ďakujem moc ;)

      Odstrániť
  2. Ja mávam nejaké také obdobia, že sa mi chce veľa čítať, a tým pádom aj písať a potom prídu mesiace, keď nemám chuť ani na jedno. Neviem, či to nesúvisí aj ročným obdobím, že v takej jeseni, zime, ešte aj začiatkom jari mám také tvorivejšie obdobia a keď príde leto a teplé dni, tak ma tie činnosti skôr uspávajú a radšej sa venujem niečomu aktívnemu.
    Pekný článok, trochu ma aj inšpiroval, prečítala by som si takých viac :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne sa tak obdobia striedajú asi po mesiaci :"D ale keď ma to chytí, tak už už píšem, píšem, píšem a potom to zas musím vymeniť za inú činnosť :"D
      jeeej, to som rada ♥ Ďakujem :-* chceli by sme písať aj ďalej a viac takýchto vecí, uvidíme, čo sa nám podarí ;

      Odstrániť