nedeľa 9. apríla 2017

Novinky

Tento článok prakticky nemá žiaden význam, ale chceme dať niektoré veci do pozoru, chceme vám predstaviť náš nový instagram účet, kde budeme sa snažiť pridávať naše fotky, pretože nás to baví, taktiež čo nás čaká na tomto blogu, zmeny, články, knihy, ktoré plánujeme čítať. Takže pekne po porade:

1.) Ako ste si mohli všimnúť, zmenili sme dizajn nášho blogu. Predtým to bola čierna farba, ktorá bola na nás trochu pochmúrna. Na mňa ani tak nie, pretože ja a čierna ideme k sebe, ale moja druhá polovička tohto blogu je úplne slniečko, pretože na nej snáď čiernu nikdy nevidíte.
Rozhodli sme sa dať tomuto blogu farebnosť. Zvolili sme bielu, pretože bielou sa nikdy nič nepokazí, a taktiež farby, ktoré vnášajú živosť. Veď prichádza jar, tak treba zhodiť hrubé svetre a obliecť sa do niečoho pohodlnejšieho. Aj tento blog je odrazom toho, že sa mení jedna etapa života a začína ďalšia. Živá farba vo vás evokuje radosť a nie pochmúrnosť ako tá čierna, ktorá bola od začiatku nášho blogu. Samozrejme detaily sa ešte upravujú a teraz je náš blog v štádiu úprav.

2.) Spoločne sme založili náš instragram účet. Pohrávali sme sa s touto myšlienkou už dávno a iba teraz sme ju dotiahli do úplného konca. Náš účet.
Ako aj náš blog, aj instagramový účet má svoje chyby, ale časom sa napravia, doladia a budú mať svoju finálnu podobu.

3.) Naše články sú prevažne o knihách. Sem-tam sa mihne iný článok, na inú tému. Keďže sme zaryté milovníčky kníh, moc času na iné činnosti nám neostáva (hlavne peňazí, ale to je už iná kapitola). Moja druhá polovička je šikovná aj vo svojich krajčírskych skúsenostiach a sama si vyrába sukne. (A tie sú fakt božské!) Určite vám prinesie návody na šitie sukní a rôzne iné články o veciach, ktoré ju zaujímajú.
Taktiež plánujeme aj článok o kozmetike, možno sa sem-tam mihne článok aj o našich výletoch, ak niekde pôjdeme. Plánujeme toho strašne veľa, tak snáď sa nám to všetko podarí.

4.) Zásadná zmena bola, že sme uzavreli spoluprácu s vydavateľstvom Slovart, za čo sme neskutočne vďačné, pretože vieme, že robiť to, čo nás baví ma zmysel. Slovart patrí k jedným z najlepších vydavateľstiev, ktoré vydáva knihy pre mladých a samozrejme aj knihy pre dospelých. Ich katalóg jar-leto je nabitý novinkami. Určite si v ňom každý nájde niečo, čo ho zaujme. Ja sa najviac teším na knihu od Márqueza a knihy od Sarah J. Maas.

5.) Čo plánujeme čítať?? Tak veľa kníh, a tak málo času. Plánujeme prečítať knihy, ako sú, napríklad:
Červená kráľovná
Piata vlna
Will Grayson, Will Grayson
Mŕtve dievča neklame
Niečo viac
Zárezy smrti
Iskra v popole a rôzne iné knihy, ktoré v nás prebudia záujem. Dúfam, že sa nám to podarí, pretože maturita sa blíži, učitelia na iných predmetoch nám nedajú vydýchnuť a stále čosi od nás požadujú (na zbláznenie), tak bude trochu náročné si nájsť trochu času na čítanie. Verím, že tie knihy určite prečítame, ale neviem zaručiť, že recenzie budú čoskoro.

6.) Posledná a veľmi podstatná vec. Blížia sa naše prvé narodeniny. V júni to bude jeden rok, čo sa s vami delíte o naše pocity, dojmy z kníh, ktoré sme prečítali. 15.júna bol napísaný prvý článok, ktorý odštartoval náš blog. Za ten čas sme stihli publikovať okolo 30 článok (plus mínus), vytvorili jednu spoluprácu, prečítali veľké množstvo kníh (o kúpených knihách sa radšej nevyjadrujem, pretože ma to raz dostane na mizinu), vytvorili sme si spoločný účet na instagrame, riešili množstvo dejových línií, charaktery postáv, boli sme nervózne, keď náš blog odmietal spolupracovať a naša každodenná rutina bola skontrolovať e-maily, rozmyslieť si, aký článok napíšeme, čítanie kníh, niekedy aj dve naraz v jeden deň a pripravovanie si v hlave recenzie.

Za tento náš postup vďačíme, samozrejme, našej trpezlivosti, ale aj našim čitateľom, ktorí sem-tam na náš blog zájdu, prečítajú recenziu, rozhodnú sa kúpiť si knihu, pouvažujú s nami nad problematickou povahou hlavnej postavy a hlavne sa vrátia si prečítať novú recenziu, nový článok.

Z toho dôvodu sme sa rozhodli vás v júni prekvapiť súťažou, ktorá bude naším darčekom za vašu sledovanosť. Súťaž sa bude konať po našich maturitách, keď budeme mať, snáď, už trošku pokoj a budeme mať čas sa tomu venovať.

To by bolo nateraz od nás všetko. Blog sa bude vylepšovať, kníh pribúdať a naše názory sa budú určite meniť. Veríme, že náš blog bude prekvitať a dúfame, že zaujme hlavne Vás.

>Sima<

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára