sobota 21. júla 2018

Je to všetko o tom, ako prečítať čo najviac kníh?!

Keď si len tak pozeráte blogy, Instagram a následne goodreads, tak zistíte, že snáď každý knihomoľ má svoju výzvu. Výzvu, ktorá zahŕňa koľko kníh by chcel prečítať počas leta, počas roka, počas života, to je jedno, čo si dosadíte za tým "počas". Jednoducho ľudia chcú prečítať toho strašné množstvo. Prečítať 100,200,300, či 400 kníh. A to je len zlomok z toho, čo som videla. Preto si dávam otázku, nečítame tak trošku povrchne?

Prečítať 100 kníh za rok je možno úžasný pocit, ktorý, priznám sa, by som chcela aj ja zažiť. Neviem z akého prostého dôvodu to chcem. Myslím si, že ten pocit ma neuchváti a ani nepadnem z neho na kolená. Nebudem šťastná, že som prekonala také vysoké číslo a to ja viem isto! A ako to môžem vedieť? Kedysi pred pár rokmi som čítala článok o jednom chlapcovi, mužovi, čo vlastnil vyše 1000 kníh. Povedala som si VAU!, to chcem aj ja. Mať krásnu knižnicu, veľa kníh okolo seba. Dosiahla som to.

Neviem síce ako, ale tú hranicu 1000 kníh som prešla. A výsledný pocit? Žiadny. Iba ten, že mám omnoho viac neprečítaných kníh, akoby som chcela. Teraz veľmi dobre zvažujem, ktorú knihu chcem, ktorú si kúpim alebo ktorú si vyberiem ako recenzný výtlačok. Bola som zbláznená do tej predstavy mať toľko kníh, že som si ani neuvedomila, že to za nič nestojí. Nie je dôležité koľko máte kníh. Dôležité je, či sú dobré. Či vám vyčarili úsmev na perách, či vám spôsobili slzy šťastia, či vo vás vzbudili emócie, či vás nejakým spôsobom zasiahli. Môžete mať 100 kníh a cítiť sa hodnotnejšie než niekto, kto ich má 1000.

Presne tak isto to je aj s počtom prečítaných kníh. Či prečítate 30, alebo 100 kníh, na tom nezáleží. Záleží iba na tom, čo ste si z daných kníh odniesli a či ste vlastne pochopili celú pointu knihy.

Tiež sa vám občas stáva, že si prečítate recenziu na nejakú knihu, kde autorka recenzie knihu ospevuje, pritom vy ste tú knihu vôbec nemali v láske? Vtedy si hovoríte, či ste čítali tú istú knihu. Už ste to raz museli zažiť. Áno, sto ľudí - sto chutí, ale zamysleli ste sa niekedy počas čítania nad tým, prečo daná postava koná tak, ako koná ? Prečo sa tak správa? Prečo sa nejaká udalosť stala alebo nestala?

Veľakrát na blogoch sa dočítate, že sa istá postava danému blogerovi nepáčila. Jednoduché: neprirástla mi k srdcu, nepáčila sa mi. Ale prečo? Čo bolo na nej zle? Choval by si sa inak v jej situácii ? Mal by si iné myšlienky? Inak by si sa vyjadroval ?
Naozaj si myslíte, že nečítame občas povrchne? Že si neužívame danú knihu, ale stále sa náhlime za tým, aby sme prečítali čím skôr čo najviac kníh. Veď o to nejde. Ani mne nejde o to prečítať 100 kníh, i keď by ma to určite potešilo (na jednu sekundu môjho života). Dôležité je, aby sme si knihy užili. Aby sme v nich našli to, čo do nich autor/ka vložil/a. Nie je dôležité koľko kníh ste prečítali za mesiac. Či 2 alebo 20. Dôležitý je príbeh a ten výsledný efekt, ktorý vo vás kniha zanechá.

Takže nie, nie je to všetko o tom, aby sme prečítali čo najviac kníh. Občas treba spomaliť a užívať si písmenká. Veď kniha vám nikde neutečie a vy si ju omnoho viac užijete, keď budete hľadať jej zmysel.

>Sima<

Aký máte názor na knižné výzvy? Myslíte si, že občas čítate povrchne? 

26 komentárov:

  1. Ja osobne nerobim knižne výzvy že koľko chcem prečitať jedine si niekde zaznamenam koľko som prečítala knih a chcem ich posúvať ďalej. Veľmi sa mi páči názor a hlavme je to vnímať knihu, a zobrať si z nej to najlepšie, najkrajšie ale aj to zlé .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si výzvy dávam na začiatku roka, ale teraz, ako vidím ľudí, ako sa doslova pretekajú v tom, kto prečíta viac, tak sa mi to teraz dosť zhnusilo? Niečo v takom zmysle. Preto som si teraz zrušila aj výzvu na leto, čo som mala. Prečítam toľko, koľko budem môcť a to, že to nebude 30-40 mi neprekáža. :)
      A s tým zaznamenávaním to mám rovnako. Ja si to píšem do zošita. Spolu s tým, čo som si kúpila, dostala a pod. Aby som mala v tom prehľad. :)

      Ďakujeme krásne za odozvu. :)

      Odstrániť
  2. Som veľmi nadšený, že sa môžem podeliť o toto úžasné svedectvo o tom, ako som dostal ex ex s pomocou tohto veľkého muža menom Ogbidi. Je to naozaj veľmi mocný kúzelník, bol som oddelený od svojho manžela dva roky späť kvôli mojej matke inlaw. Ďakujem Bohu za to, že sme použili Dr. ogbidiho, aby nás priviedol späť k dobrému, môj manžel ma teraz miluje viac ako predtým. Môžete tiež kontaktovať tento veľký doc pre svoje vlastné svedectvo prostredníctvom e-mailu: ogbidihomeofsolution1@gmail.com alebo whatsapp ho cez: +2348052523829.
    Nech vám Boh pomôže aj pri kontakte s ním. Vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Som veľmi nadšený, že sa môžem podeliť o toto úžasné svedectvo o tom, ako som dostal ex ex s pomocou tohto veľkého muža menom Ogbidi. Je to naozaj veľmi mocný kúzelník, bol som oddelený od svojho manžela dva roky späť kvôli mojej matke inlaw. Ďakujem Bohu za to, že sme použili Dr. ogbidiho, aby nás priviedol späť k dobrému, môj manžel ma teraz miluje viac ako predtým. Môžete tiež kontaktovať tento veľký doc pre svoje vlastné svedectvo prostredníctvom e-mailu: ogbidihomeofsolution1@gmail.com alebo whatsapp ho cez: +2348052523829.
    Nech vám Boh pomôže aj pri kontakte s ním. Vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dr.ologhodospellwork@gmail.com je skvelé kúzlo lásky. kontaktujte ho teraz so svojím chatom viber / whatsapp @ 2348156911977

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Chcem sa vám veľmi chubygreat poďakovať za to, že ste mi pomohli priviesť späť moju rodinu a znova mi dať šťastie do tváre, keď som si myslel, že je všetko stratené. Kontaktoval som chubygreat@gmail.com na internete, aby mi pomohol, pretože som videl niekoľko a počul o ňom niekoľko svedectiev. Povedal mi, čo mám robiť a čo musím poskytnúť, a potom, čo bolo všetko na mieste, uistil ma, aby som mu dal dva dni, aby sa definitívne vrátila a dôkladne sa vrátila druhý deň. vďaka chubygreat. môžete ho oboznámiť s 2348165965904.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahojte, všetci, pozornosť! Ak niekoho milujete a záleží vám na tej osobe, urobíte všetko pre to, aby ste boli s tou osobou, moja bývalá priateľka ju tak veľmi milujem, keď sme ich rozišli, nikdy o nej neprestávam myslieť, musím urobiť niečo, aby som ju dostala späť, to bolo, keď som začal čítať články o tom, ako sa vrátiť späť milenec, to bolo, keď som videl doktora Lomi, koľko ľudí hovorí o tom, ako privádza späť svojho milenca, kontaktoval som doktora Lomi na WhatsApp, vysvetlil som mu všetko a obsadil kúzlo na moju bývalú priateľku, ktorá mi ten istý deň zavolala a začala mi prosiť, a dnes sme opäť spolu, miluje ma a chichot ma viac, ako predtým, kontaktujte doktorku Lomi dnes na WhatsApp čísle +2349034287285 alebo môžete mu poslať e-mailom; lomiultimatetemple@gmail.com je to najlepšie kúzlo, ktoré môžete kontaktovať kvôli pomoci.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem vám, pane, za vaše skutočné kúzla. Je to naozaj neuveriteľné a v živote som nič podobné nezažil. Predtým, ako som ťa stretol, Pane, skúšal som všetky možné spôsoby, ako získať svoju ženu späť, ale v skutočnosti som si uvedomil, že mi nič nefungovalo a že moja žena si ku mne vypestovala veľa nenávisti. nebola žiadna nádej na opätovné stretnutie s mojou bývalou manželkou a deťmi. Ale keď som si prečítal dobré recenzie na vašu prácu, pane, rozhodol som sa to vyskúšať a urobil som všetko, čo ste mi prikázali a ja som vám dôveroval a postupoval podľa vašich pokynov presne tak, ako ste mi zaručili do 48 hodín, a to bolo presne vtedy volala mi manželka.. Teraz sme spokojnejší ako kedykoľvek predtým. Všetko vyzerá perfektne a tak prirodzene! Ďakujem veľmi pekne za vaše autentické a nesporné kúzla. Ďakujem pane za pomoc. Takže sľubujem, že o vás poviem svetu skvelú prácu, Ak potrebujete pomoc vo vašom manželstve s nefunkčným vzťahom, kontaktujte Dr. AYO hneď teraz a požiadajte o naliehavú pomoc WhatsApp +2347055691377 alebo e-mail drayospell@gmail.com Chcem každého, kto čelí akýmkoľvek problém by mal tiež čoskoro vydať svedectvo. Tak ako ja dnes

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Volám sa Andrea Rose, pochádzam z Anglicka a píšem ďalšie svedectvo o dobrej práci, ktorú vykonal verný DR. AYO, čarodejník. v živote som si nemyslel, že existuje niečo také ako duchovný príhovor. Môj problém sa začal pred deviatimi mesiacmi, keď sa otec mojich detí začal správať zvláštne, nikdy som nevedela, že má pomer mimo nášho manželského domu. že svitanie vo mne v ten 19. neverný deň 21. apríla o 16:23 hod. keď si prišiel do domu vyzdvihnúť veci, keď som zistil, že sa mu situácia vymkla spod kontroly a potom mi povedal, že sa zrieka manželstva, ktoré som si vybudoval viac ako keď som mal päť rokov, bol zmätený a ohromený, že Volal som priateľom a rodine, ale bezvýsledne. O dva mesiace neskôr som začal mať problémy s tým, že moje deti boli staré v prenájme a tým všetkým som si toho naozaj prešiel veľa. až kým som jedného dňa nebrowsoval po internete a nemal som možnosť stretnúť čarodejníka, ktorý tomu nikdy neveril, no potreboval som, aby sa vrátil, tak mi ten čarodejník v zásade dal problém, že som mu nikdy neveril, tak som robil, ale viete, že spoločný problém je napoly vyriešený po týždni, môj manžel mi zavolal a povedal mi, že sa vráti domov a to je všetko. teraz žijeme šťastne. môžete kontaktovať DR AYO so žiadosťou o pomoc na jeho whatsapp + 2347055691377 alebo e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahojte všetci. Moje meno je Maria . Som tu, aby som poďakoval skvelému Dr. AYO za vyriešenie mojich manželských problémov. Moje manželstvo stroskotalo na nekonečných problémoch a ťažkostiach, ktoré som mala s manželom. Odišiel bez toho, aby sa obzrel a ja som bola toľko mesiacov sama. Jeho rodina zasiahla a stále sa nič nezmenilo. Bola som emocionálne rozpoltená a vzdala som sa nádeje, že ešte niekedy nájdem lásku, pretože on bol všetko, čo som kedy od muža chcela. Ako mnoho ľudí, aj ja som stretol DR AYO, keď som začal hľadať pomoc. Dlho sme sa rozprávali o mojich problémoch a on ma uistil, že dostane riešenie, ktoré potrebuje. Nezostávalo mi nič iné, len vyhovieť jeho postupom a on vôbec nemeškal. Vytvoril pre mňa a môjho manžela láskyplné puto a láska a šťastie, ktoré sme zdieľali, boli obnovené a kontaktoval ma presne po 48 hodinách, ako sľúbil DR AYO. V skutočnosti je to úžasný a dôveryhodný pomocník. ak máte nejaký problém, napíšte mu na WhatsApp +2347055691377 alebo mu pošlite e-mail na adresu: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahojte všetci tu!! Moja snúbenica Lesbian, ktorá ma opustila, je späť, chcem sa s vami na tejto stránke podeliť o svoje svedectvo, je to moje šťastie, minulý rok ma moja Lesbická manželka opustila kvôli inej žene, opustila ma samého a chýba mi, keďže všetko bolo také ťažké pre mňa, pretože ju naozaj tak veľmi milujem, nestratil som nádej, snažil som sa zo všetkých síl dostať ju späť, keď som hľadal na internete a čítal svedectvá Dr WALE, ako pomáha ľuďom dostať sa tam späť Bývalý milenec, mal som inú možnosť, ako vyhľadať pomoc, kontaktoval som Dr. WALE, aby som mu vysvetlil svoj problém, Dr WALE Zaručte mi, že sa nebudem báť, že mi pomôže zoslať kúzlo lásky na oplátku, ktoré privedie moju lesbickú manželku späť a uistí ma v priebehu týždeň, bolo to ako kúzlo moja žena, ktorá ma opustila, určite sa vráti späť, nemohol som uveriť, keď opustila druhú dámu a vrátila sa ku mne s toľkou láskou a starostlivou vôľou, teraz sú spolu, nikdy na to nezabudnem pomoc, ktorú pre mňa urobil doktor WALE, kúzlo lásky, ktoré priviedlo moju ženu späť. Ak ste tu a potrebujete pomoc, aby ste dostali svojho bývalého späť, kontaktujte Dr WALE prostredníctvom tohto WhatsApp/Viber: +2347054019402 ALEBO e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Chcem svedčiť o mocnom DR WALE za záchranu môjho manželstva. Musím byť jedným z mála ľudí, ktorí nemajú problém ukázať a povedať ľuďom, aký som vďačný za to, že moje manželstvo bolo melodické a hladké. Snažila som sa byť o manželstve s manželom pozitívnejšia, zdá sa, že to trvalo večnosť. Iná pani mi zobrala manžela a obaja sa presťahovali. Plakala som a hľadala som ho, aby sa vrátil, ale odmietol prijať moje hovory ani vrátiť správy. Môj priateľ ma zoznámil so silným kúzlom s názvom DR WALE, ktorý mi pomohol zoslať veľmi silné kúzlo lásky, ktoré mi v priebehu niekoľkých týždňov priviedlo späť môjho manžela. Bola som ohromená a prekvapená, keď ma môj manžel volal, aby ma prosil o odpustenie, kvôli mocnému kúzlu lásky DR WALE. Ak máte akýkoľvek problém v manželstve alebo vo vzťahu, nezabudnite kontaktovať DR WALE pomocou nasledujúcich spôsobov. Môžete mu zavolať alebo napísať priamo cez WhatsApp/Viber: +2347054019402 ALEBO E-mail:
    drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dobrý deň, volám sa Mavis Marian Agure z USA. Chcem svetu povedať o veľkom a mocnom zosielateľovi kúziel menom Dr. UDAMA ADA. Môj manžel ma podvádzal a už sa nezaväzoval ku mne a našim deťom, keď som sa ho opýtala, v čom je problém, povedal mi, že sa do mňa nemiloval a chcel sa rozviesť, bola som taká zlomená, že som plakala veľa dní a nocí ale odišiel z domu bez toho, aby povedal, kam ide. Hľadal som niečo online, keď som uvidel článok o tom, ako skvelý a mocný Dr. UDAMA pomohol toľkým v podobnej situácii ako ja, jeho e-mailová adresa tam bola, tak som mu poslal e-mail, v ktorom som mu povedal o svojom probléme, povedal mi, že vráti sa ku mne do 24 hodín, ak urobím všetko, o čo ma žiada, čo som urobil, ako ma požiadal, v deň hniezdenia sa môj manžel na moje najväčšie prekvapenie vrátil domov a plakal a prosil ma, aby som odpustila a prijala môže vám tiež pomôcť kontaktovať ho ešte dnes; E-mail udamaada@yahoo.com Zavolajte / WhatsApp +18185329812

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Oslávte Vianoce s láskou svojho života. Navrhujem, aby ste kontaktovali Dr.AYO. Priviedol späť môjho bývalého priateľa. Môj priateľ ma opustil a ja som bola zničená. Najbolestivejšie je, že som bola pre neho tehotná. Chcel som ho späť. Urobil som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som ho priviedol späť, ale všetko bolo márne, tak veľmi som ho chcel späť kvôli láske, ktorú som k nemu mal, o všetko som ho prosil, sľuboval som, ale odmietol. Vysvetlil som svoj problém sestre a ona mi navrhla, aby som radšej kontaktoval kúzelníka, ktorý by mi mohol pomôcť zoslať kúzlo, aby som ho priviedol späť, nemal som inú možnosť, ako to skúsiť. Poslal som správu čarujúcemu, ktorý sa volal Dr.AYO, a on ma uistil, že nie je žiadny problém a že do 72 hodín bude všetko v poriadku. Vrhol kúzlo a prekvapivo o 72 hodín neskôr mi môj priateľ zavolal. Bolo to také prekvapujúce, že som odpovedal na hovor a všetko, čo povedal, bolo, že je mu tak ľúto všetkého, čo sa stalo. Chcel, aby sme sa k sebe vrátili. Tiež povedal, že ma tak veľmi miluje. Bola som taká šťastná a išla som k nemu, a tak sme spolu opäť začali šťastne žiť. vďaka Dr.AYO. ak ste tu a váš milenec vás odmieta, alebo sa váš priateľ presťahoval k inému dievčaťu, už neplačte, kontaktujte Dr.AYO so žiadosťou o pomoc hneď..Tu je jeho kontakt. WhatsApp: OR VIBERS +2347055691377,E-mail: drayospell@gmail. com

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nikdy som nevedela, že mám veľkú šancu mať svojho muža späť, kým som nestretla DR Ayo. Bolo to pre mňa naozaj ťažké, keď ma môj priateľ opustil kvôli inej žene. Bol som zničený a nemohol som sa dostať späť. Jeho priatelia a rodina robili všetko, čo bolo v ich silách, aby nás znovu spojili, ale ukázalo sa, že to bolo neúspešné. Niekoľko mesiacov som bol sám a nevidel som, že by som niekoho miloval. Takže som musel vyhľadať pomoc od DR AYO, ktorý mi dal privilégium zabezpečiť, aby boli moje túžby môjho srdca splnené. Znovu nás spojil a láska a šťastie boli obnovené. Jeho slová sú jeho viazané a nikdy nezlyhá, keď komukoľvek sľúbi 48 hodín na dosiahnutie výsledku, čo ma ohromilo, keď sa môj vlastný výsledok prejavil. Nesnažte sa hľadať pomoc inde. Kontaktujte ho teraz. Jeho e-mail: drayospell@gmail.com alebo mu napíšte SMS cez Vibers alebo WhatsApp: +2347055691377.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Moje meno je Giovanni Jahem. Prešla som ťažkými časmi s rôznymi mužmi, ktorí našli pravú lásku a skutočné prijatie, až kým som nestretla svojho manžela, ktorý vstúpil do môjho života a miloval ma tak, že sa to nedá vysvetliť. Žili sme spolu 2 roky a boli sme šťastní, až kým neprišlo príliš veľa hádok a nerozdelili sme sa. Myslela som si, že môžem ísť ďalej, ale uvedomila som si, že som do neho hlboko zamilovaná a potrebujem s ním navždy. Nemal som inú možnosť, ako vyhľadať pomoc, čo ma priviedlo k tomu, že som kontaktoval Dr. AYO s vedomím, ako dokázal pomôcť iným. Venoval mi svoju pozornosť a robil všetko, čo bolo v jeho silách, aby sme boli opäť spolu a za 48 hodín sa výsledok prejavil, vrátil sa ku mne a znova sme sa dohodli. Teraz bola láska a šťastie obnovené a jediné, čo môžem povedať, je, že si skutočne vážim doktora AYO za to, že je obetavý pri pomoci mne a ostatným. Jeho e-mailový kontakt: drayospell@gmail.com Môžete ho kontaktovať aj na jeho WhatsApp alebo vibers +2347055691377.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Áno, kúzla lásky existujú a ak ste sa nedávno rozišli so svojím bývalým, premýšľali ste, ako získať svojho bývalého späť? No, som tu, aby som vám pomohol, pretože získať vášho ex späť bude určite trochu ťažké, ako sa zdá... A so správnou kombináciou slov, načasovaním a všetkými dôležitými kúzlami môžete získať späť tohto výnimočného človeka v krátkom čase.

    Ak chcete konkrétnu radu o svojej situácii, môže byť veľmi užitočné porozprávať sa s niekým, kto má špeciálne skúsenosti s intuíciou.

    Poznám to z vlastnej skúsenosti…

    Pred niekoľkými mesiacmi som sa obrátil na mocného čarovača, keď som prechádzal ťažkou nádielkou vo svojom vzťahu. Potom, čo som bola tak dlho stratená vo svojich myšlienkach, mi dala silné jedinečné kúzlo lásky a sebadôveru, aby som mohol robiť správne rozhodnutia, pokiaľ ide o lásku.

    A ak ste ešte nepočuli o Dr.Sabado Psychic, má mnoho jedinečných mocných kúziel lásky, ktoré pomáhajú ľuďom prekonať zložité a ťažké životné situácie.

    V priebehu niekoľkých minút sa s ňou môžete spojiť prostredníctvom e-mailu a získať radu šitú na mieru pre vašu situáciu.

    Bol som ohromený tým, aká bola milá, empatická a skutočne nápomocná.

    Preto odporúčam allenlove824@gmail.com, Keď som požiadal o prečítanie kúziel, poskytla mi jedinečné a silné kúzla lásky, ktoré ma nasmerovali tam, kam smeroval môj život, vrátane toho, s kým mám byť.

    Po vyskúšaní niekoľkých online kúziel, ale myslím si, že Dr.Sabado je najspoľahlivejšia, starostlivá, súcitná a nápomocná sieť nadaných kúziel.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. DOBRÝ DEŇ, WOW, som tak šťastný, že sa dnes môžem podeliť o svoju životnú skúsenosť, volám sa Natashar Brown z Veľkej Británie, som taký šťastný a vďačný doktorovi Ayovi za jeho odvedenú prácu v mojom živote, v minulosti som bol chorý 5 rokov chodím do nemocnice na kontrolu a zároveň bez potvrdenia, a preto sa necítim dobre a tiež sa obávam o svoj život, jedného dňa, keď som prechádzal internetom, narazil som na správu, ktorá hovorí o doktorovi Ayovi o tom, ako pomohol ľuďom vyriešiť nejaký zdravotný problém a iné veci, čo utopilo moju pozornosť a zozbieral som jeho kontakt a kontaktoval som ho a vysvetlil som mu všetky svoje problémy a povedal mi, aby som si nerobil starosti Budem sa opäť cítiť lepšie a budem mať dobré zdravie, povedal mi, čo mám robiť, po niekoľkých dňoch som začal vidieť dobrý výsledok jeho skvelej práce v mojom živote a dnes som v poriadku a šťastný, pretože som Som voľný pre chorobu. ak čelíte akýmkoľvek problémom v živote, môžete kontaktovať Dr Ayo so žiadosťou o pomoc, tu je číslo WhatsApp alebo viber +2347055691377 alebo e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  19. V prvom rade ďakujem Dr.Ayovi za to, že mi do 48 hodín priviedol späť môjho milenca. Nemám čo povedať, len ti poďakovať a dať ti vedieť, že som šťastný. Moja milenka sa ku mne správa lepšie a väčšinu času so mnou trávi tým, že mi hovorí, ako veľmi ma miluje ako kedykoľvek predtým. akékoľvek problémy s vaším milencom kontaktujte Dr.Ayo prostredníctvom e-mailu: (drayospell@gmail.com) alebo WhatsApp +2347055691377 cez viber, pretože on je riešením všetkých problémov vo vzťahu.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Som tu, aby som sa podelil o tento môj krátky príbeh. Je o spoločnosti a majetku, ktorý môj otec zanechal pred smrťou. Keďže som o jeho biznise veľa nevedel, niektorí jeho spoločníci ma plánovali vyhodiť z nehnuteľností. Bol som zo všetkého zmätený. veci sa začali kaziť. Neviem, komu mám plakať. Záležitosť bola podaná na súd, ale zdá sa, že to bolo v prospech môjho zradcu. zradca mi povedal, že nikdy nebudem mať čo nazývať mojim, že ma dokonca zavrie. To všetko ma priviedlo do depresie. Prehrával som vo všetkých oblastiach. ale tu je obrat všetkého. jedného dňa som čítal na internete a tak som narazil na stránku DR WALE. Na jeho stránke som videl veľa dobrých správ a svedectiev o ňom, ako pomohol mnohým ľuďom vyhrať súdny spor a urobil veľa iných dobrých vecí pre ľudí. Tak som ho oslovil a vysvetlil som mu odtiaľ každý detail o mojej situácii. DR WALE mi povedal, že sa ho nemám čoho báť, povedal mi, čo mám robiť a čo musím zaplatiť, za čo som zaplatil za všetko a postupoval som podľa pokynov. Ako to teraz píšem, súd mi vrátil všetky nehnuteľnosti a spoločnosť. Neviem, ako DR WALE urobil svoj zázrak a mágiu. Teraz mám všetko plne pod kontrolou. Všetko vďaka DR WALE. Veľmi si ťa vážim. DR WALE môžete kontaktovať na jeho WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 alebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Máte problémy so získaním svojho bývalého milenca späť, máte manželské problémy, neplodnosť, finančnú nestabilitu? Prečo sa s vami rozchádza váš milenec/manžel/manželka, je čas, aby ste všetky svoje problémy vyriešili pomocou schopností DR WALE PERMANENT SPELL CAST. Špecializujem sa na všetky druhy kúziel ako napr
    Kúzlo lásky (na získanie svojho bývalého milenca, manžela alebo manželky späť)
    Kúzlo lotérie
    Peniaze kúzlo
    Tehotenské kúzlo
    Kúzlo práce/zmluvy
    Kúzlo zdravia
    Kúzlo bohatstva
    Veľa šťastia Spell
    Životné kúzlo
    Duchovné kúzlo
    Kúzlo krásy/tvaru
    Trik Spell
    Kúzlo fantázie
    Kúzlo na víťazstvo v súdnych sporoch
    DR WALE je vždy pripravený pomôcť vám vyriešiť všetky vaše problémy a poskytnúť vám všetko, po čom vaše srdce túži prostredníctvom svojich kúziel.
    Jeho TRVALÉ KÚZELNÉ ZAKÁZANIE je 100% zaručené. Spoznajte ho, aby vám pomohol vyriešiť vaše problémy. Kontaktujte ho na Whatsapp/Viber/Telegram: +2347054019402 alebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Každému, kto si myslí, že kúzla lásky nefungujú, som tu, aby som vám povedal, že kúzlo lásky Dr. Ayo je to najlepšie a najsilnejšie. ženy. Vždy, keď sa pokúsim s niekým vyrovnať, skončíme rozchodom a ja som netušila, prečo som vo svojom vzťahu prežívala takú skúsenosť. Bolo to také znepokojujúce, že som už nemohol byť sám sebou a začal som hľadať pomoc všade, dokonca aj na svojom pracovisku. Prechádzal som si svoje pracovné aktivity online a narazil som na svedectvo pani menom ( Febe Anouk ) o tom, ako jej doktor Ayo pomohol obnoviť vzťah s jeho kúzlom lásky, musel som to vyskúšať, pretože som potreboval svojho bývalého milenca. späť, ktoré tak veľmi milujem. Skontaktoval som sa s Dr Ayom a povedal som mu všetko, čím som prechádzal. Dr Ayo ma utešoval a sľúbil, že mi pomôže vyriešiť moju situáciu tým, že mi pripraví kúzlo lásky. Postupoval som podľa pokynov, ktoré mi dal, a do 48 hodín ma môj bývalý milenec hľadal a prosil o odpustenie. Odkedy som prišiel do kontaktu s Dr Ayo, veci sa v mojom živote zmenili na dobré a práve teraz som ženatý, mám dve krásne deti a môj domov je požehnaný. Vďaka Dr Ayo som vám navždy vďačný. WhatsApp ho na +2347055691377 alebo môžete navštíviť jeho e-mail pre akúkoľvek pomoc cez (drayospell@gmail.com) alebo viber Vyskúšajte ho a váš život bude požehnaný.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Volám sa Tonia Anderson, som zo Štátov, presnejšie z okresu Suffolk. Dnes som tu, aby som svedčil o dobrej práci, ktorú doktor Ayo vykonal v mojom živote, nikdy som nevedel, že veľkí muži ešte existujú, kým som ho nenašiel. Posledné 3 roky som trpel zlomeným srdcom, môj partner, do ktorého som investoval, ma podviedol s mojím najlepším priateľom na manželskej posteli, ešte som sa spamätal z tohto hrozného šoku a potreboval som pomoc, aby prestal podvádzať. Môj priateľ ma nasmeroval na tohto čarovača menom Dr Ayo. Najprv som o ňom pochyboval, ale keď sa veci dostali ďalej, musel som mu dať svoju dôveru a urobil som presne to, čo mi povedal. Odvtedy som bol celý svoj život šťastný a môj milostný život s mojím partnerom bol taký úžasný a toto všetko sa udialo do 48 hodín od kontaktu s Dr Ayo .. Môžete tiež potrebovať jeho pomoc na čokoľvek a tu sú jeho kontaktné informácie. Email:drayospell@gmail.com Zavolajte/text/WhatsApp +2347055691377 alebo ho viber

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Po 7 rokoch vzťahu s mojím priateľom začal môj priateľ chodiť s inými dievčatami a prejavoval mi studenú lásku, niekoľkokrát sa mi vyhrážal, že sa so mnou rozíde, ak sa ho odvážim spýtať sa na jeho pomer s inými dievčatami, bola som úplne zničená a zmätená, ale vždy som bola optimistická, že sa veci zmenia, pretože svojho priateľa milujem z celého srdca. našťastie môj starý priateľ mi povedal o kúziel na internete s názvom DR.Ayo, ktorí pomáhajú ľuďom s ich vzťahovými a manželskými problémami pomocou síl lásky Kúzla, Najprv som pochyboval, či niečo také niekedy existuje, ale rozhodol som sa tomu dať skúste a našťastie pre mňa, ja a DR. Ayo žije v tom istom meste, takže som ho navštívil v jeho apartmáne s mojím priateľom ... DR. Ayo je taký skvelý muž, povedal mi všetko, čo som potreboval urobiť, a tiež skontroloval spojenie medzi mnou a mojím priateľom, takže mi pomohol vyčarovať kúzlo lásky a do 48 hodín sa môj priateľ ku mne vrátil a začal sa mi ospravedlňovať. prestal chodiť s dievčatami a je so mnou navždy a naozaj. slová nedokážu opísať, aký som vďačný DR Ayovi. prosím, snažte sa ho kontaktovať v prípade akýchkoľvek vzťahov. whatsapp ho na +2347055691377 ALEBO e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Volám sa CLARA JAMES. Chcem poďakovať doktorke Ayo za to, že mi priviedla späť môjho bývalého manžela. Nikto ma nikdy nedokázal presvedčiť, že list, ktorý sa chystám napísať, bude jedného dňa skutočne napísaný. Bol som najväčší skeptik na svete. Nikdy som neveril na magické kúzla alebo niečo podobné, ale spoľahlivý zdroj (veľmi blízky spolupracovník) mi povedal, že Trust je veľmi oddaný, nadaný a talentovaný človek. Bola to jedna z najlepších vecí, aké som kedy zažil. hotový. Môj milostný život bol v troskách; Mal som za sebou dva rozvody a bol som na pokraji tretieho. Jednoducho som nedokázala čeliť ďalšiemu rozvodu a chcela som sa viac snažiť, aby náš vzťah fungoval, no môjmu manželovi to zrejme nevadilo. a znova sa so mnou rozišiel. Bol som zmätený a nevedel som, čo mám robiť, skôr sa dostali do kontaktu s Dr. Ayom. Urobil kúzlo lásky, vďaka ktorému sa môj manžel vrátil ku mne. Teraz sme so sebou veľmi spokojní. Dr Ayo ho prinúti uvedomiť si, ako veľmi sa milujeme a potrebujeme. Tento muž je SKUTOČNÝ a pre dobro. Môže vám tiež pomôcť napraviť váš nefunkčný vzťah. Mám späť svojho manžela! Bolo to ako zázrak! Zrazu chcel ísť do manželskej poradne a v milostnom živote sa nám darí veľmi, veľmi dobre. kontaktujte e-mail drayospell.com alebo pošlite SMS alebo si ho pridajte na WhatsApp na: +2347055691377 alebo jeho viber

    OdpovedaťOdstrániť