piatok 1. decembra 2017

Tipy na vianočné darčeky


Síce mňa ešte nepohltil ten úžasný chaos okolo Vianoc, ktoré síce budú až o mesiac, ale výzdoba v nákupných centrách je už hotová, Mikulášov v obchode môžete kúpiť už od októbra a, samozrejme, ľudia sa zbláznili ! Desať minút čakať vo fronte pri pokladni, miesta, ktoré počas celého roka zívajú prázdnotou sú odrazu úplne preplnené, vy sa nemáte kde pohnúť a prísť do kníhkupectva, aby tam nebolo ďalších 15 ľudí, nemožné !

A preto, že možno medzi vami sa nachádza niekto, koho tento chaos už ovládol, nevie nájsť správnu knihu, ktorú by podaroval súrodencovi, rodičom, tak som sa rozhodla vám predstaviť zopár tipov na vianočné darčeky.

PRE DETI

Pre deti tu mám rovno 4 tipy! Prvou je jednoznačne Vianočná koleda, ktorá je nutnosť na Vianoce! V roku 2015 vyšla aj v krásnom detskom prevedení. Krásny príbeh o Vianociach, ktorý si stále získava svojich čitateľov. Navyše je to klasika, tak určite poteší aj starších čitateľov.

O bezvláske je krásna kniha, ktorej suma získaná z predaja poputuje Dobrému anjelovi, deťom, ktorým pomáha. Nielenže kúpite krásnu knihu, zároveň pomôžete aj dobrej veci. A predsa nie každá princezná musí byť krásna navonok.

Párožrúti sa ku mne dostali úplnou náhodu, a to keď som vyhrala knihy, ponožky, lístok do kina. Zapájala som sa hlavne kvôli mojej krstnej dcére a bola som veľmi prekvapená, keď som vyhrala. Keďže knižka je určená pre staršie deti (naša má 3 roky), tak som si ju nechala ja. Nie je v nej príliš veľa ilustrácií, ale príbeh je krásny, napínavý, zaujímavý. Milujem rozprávky a túto knihu som si užila.

Poslednú by som určila odporúčala Elenu Ferrante a jej Pláž v noci. Krásna kniha, prečítaná na posedenie. Síce mám pocit, že si ju viac užijú dospelí, ale určite poteší každú detskú dušičku, pretože je o bábike, o mačke, o láske k hračkám, o zle a o dobre.

TÍNEDŽERI

A teraz presne niečo pre vás.

Prvú, ktorú spomeniem bude Dárek z pravé lásky. Táto knižočka je ideálna na Vianočné obdobie. Krásne, krátke príbehy, ktoré sa odohrávajú počas zimy. Niektoré sú slabšie, niektoré sú lepšie. Ale určite by si každý z vás našiel nejakú poviedku, ktorá by sa vám páčila najviac. A navyše má krásne spracovanie !

Nebo na dosah je knižka, ktorú som zrecenzovala tu. Prípadne aj druhá kniha od autorky - Dám ti aj slnko. Krásne príbehy, ktoré vás aj v najzasneženejší čas prenesú do leta, do slnečných dní, ktoré vám vyčaria úsmev na tvári.

Patrick Ness je autor, ktorý má rozhodne niečo do seba. Určite vás zaujme niečo aj na jeho knihe My ostatní tu len tak žijeme. Patrick má zaujímavý, jedinečný štýl, ktorý vás určite zaujme. Navyše kniha je krásne spracovaná.

Komiks Vincent od Barbary Stok je neskutočne dobrá záležitosť! Umenie, Vincent van Gogh, komiks, kniha = DOKONALOSŤ! Prečítate na jeden nádych a určite potešíte milovníkov umenia a milovníkov komiksov. Užijú si ju aj mladí, aj starší čitatelia.

STARŠÍ ČITATELIA

Ak ma poznáte, alebo aspoň si pamätáte niektoré moje články, tak určite viete, že milujem FERRANTE! A jej knihu Temná dcéra úplne najviac! Krásny, zmysluplný príbeh, ktorý určite poteší aj vašu maminku, aj sestru.

Keďže nie som ešte stále zbehlá v trileroch, hororoch, detektívkach, tak pre otcov nájsť ideálny knižný darček je dosť ťažké. Môj ocino nečíta, ale ak váš miluje umenie, tak určite Neviditeľné mestá. Dokonale spracovaná kniha, ktorá v sebe skrýva neskutočné čaro !

Ak však miluje reportážne romány, tak Absynt je láska. Vydáva edíciu Prekliati reportéri, ktorá je neskutočne úžasná. Nájdete tam rôzne témy, či už vojna, katastrofy, vrahovia a podobne. Túto edíciu si zamilujú aj žienky, aj mužovia. Verte mi! Je to závislosť.

Poslednou knihou, ktorú vám odporúčam je kniha, ktorá patrí do ezoteriky, knihy o motivácii. Napríklad taká Štyri dohody, ktorá určite zaujme aj mladých, aj starších čitateľov.


NE-KNIŽNÉ DARČEKY

Určite aj hľadáte darček pre knihomoľa a knihu máte už kúpenú, tak zájdite na stránku Martinusu. Majú tam dokonalé hrnčeky, v ktorých si môžu vaši blízki urobiť skvelú kávu alebo čaj. Navyše sú úplne úžasné, tak mi verte, že týmto vašich blízkych potešíte.

Nielen hrnčeky, ale aj krásne záložky či plátené tašky tu nájdete. A, aby som nezabudla, dokonalé tričká ! Veď kto by nechcel tričko, na ktorom je napísané: Kámo, čítaš ty vôbec? (Aj ja by som také chcela.)

Určite nesmiem zabudnúť na sviečky. Napríklad tie v Albi. Nie sú až také drahé a krásne voňajú.

Už viete, čo idete svojim blízkym kúpiť?

>Sima< 

2 komentáre:

  1. Ja mám už skoro všetko nakúpené! Už mi chýba len jeden darček. Ale prekvapivo, tento rok som zatiaľ kúpila len jednu knihu pre tetu zo série GoT a to je tak všetko.
    To tričko z Martinusu je inak super. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už mám, našťastie, všetko kúpené. Nemám moc v láske miesta, kde sa ľudia na seba tlačia a teraz sa to už napĺňa, tak som si povedala, že to kúpim už teraz a budem mať už pokoj. :) Ešte mi ostáva kúpiť darček iba spolužiačke (triedny anjelik - ešte stále to u nás pretrváva, aj keď sme už piataci -_-!), a potom ešte možno nejaké darčeky ostatným kamarátkam.
      To tričko som si zamilovala aj ja! Keby nebolo tak drahé! :D :( Je to akože dosť :/. Ale raz si ho snáď kúpim. :P

      Odstrániť