piatok 4. januára 2019

Najlepšie knižky 7-12/2018

Ďalší rok máme za sebou. Maturita, vysoká škola, stresy, učenie, knihy, stresy, učenie, knihy... Neviem ani ako rýchlo to všetko ubehlo. Blog oslavoval 2 roky, knihy sa čítali akoby samé, stresov bolo neúrekom, spoznali sme veľa nových ľudí, uzavreli sme rôzne spolupráce, objavili nových autorov a užívali si chvíľočku voľna.
Už počas leta sme vám priniesli výber najlepších kníh za prvý polrok, pretože v roku 2018 vyšli úžasné knihy, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť. Teraz vám predstavíme ďalšie krásky, ktoré si získali naše srdcia v druhom polroku. Ak ste nestihli spoznať knižky, ktoré nás dostali v prvom polroku, mrknite sa sem ;)

♛♛♛♛♛♛♛♛♛♛♛♛

Ako prvú by som určite zmienila Slon na Zemplíne, ktorá si získala moje srdce a využila všetky lepiace papieriky, ktoré som mala. Unikátna kniha, ktorá vám zobrazí Slovensko v pravom svetle a zároveň prvá slovenská absyntovka. Kto by ju už len nechcel?

Viac-menej YA knihy už nečítam. Prestali ma zaujímať študentské klebety a problémy. Síce si niekedy YA knihu prečítam (často aj veľmi rada), ale nie je to už môj preferovaný žáner. Avšak knihe Daj mi tvoje meno som musela dať šancu. Pre mňa je to trošku vyspelejšia kniha, ktorá sa vymyká z YA kníh a krásne zobrazila vzťah dvoch mužov, ktorý nebol len takým chvíľkovým pobláznením.

Vydavateľstvo Inaque vydáva skvelé knihy, ktoré sa týkajú nejakej zaujímavej problematiky, života celkovo. Vydalo aj knihu Adele, ktorá je debutom autorky. A veľmi vydareným! Žena, ktorá má rodinu, prácu, zázemie, ale neskonalú túžbu po mužoch. V knihe sa mi páčil zaujímavý jazyk, ale zároveň sme nazreli aj do duše hlavnej postavy, do jej hlavy a celkovo kniha vytvorila silný dojem.

Absynt vydáva iba samé dobré knihy a tentokrát nám priniesol rozhovory s prekliatymi reportérmi. Kniha Vesmír v kvapke vody je akoby plnohodnotná reportáž. Spoznáte viaceré ľudské charaktery, o ktorých sa reportéri rozhovoria, ale zároveň aj techniku písania, či náhľad do myšlienok reportérov.

A moju pätku uzatvára úžasná básnická zbierka, ktorá si získala moje srdce. Depresívna, smutná, ale zároveň plná nádeje a sebalásky, taká je kniha V tejto sa princezná zachráni sama.

>Sima<

Tento polrok sa vám musím pochváliť s tým, že som ,,presedlala" aj na knižky mimo mojej zóny komfortu. Myslím nimi napr. Dievča v modrom plášti, ktoré ma upútalo svojou pravdivosťou a tvrdosťou režimu, ktorý som nezažila, ale tak či onak, je to naša história a otvorilo to vo mne takú tú zvedavú časť, ktorá rada pátra a hľadá odpovede. Ďalšou z nich je aj Amerikánka, ktorá síce nehovorí o vojne, ale porovnáva dva úplne odlišné svety a ich nástrahy a vábenia. Toto sú knižky mimo môjho niekdajšieho zorného poľa a určite nie sú jediné, po ktorých siahnem.

Avšak späť k mojej milovanej YA a fantasy literatúre. Tento rok sa ku mne dostali knižky Divotvůrce. Neviem vám presne popísať, čo ma na nich dostalo, pretože to bolo asi niečo také hlboké, že to neviem opísať. Žiadne výbušné stavy neočakávajte, avšak, možno je to tý sladkým mačkoveveričiakom, tento príbeh má čosi originálne do seba. Teším sa na pokračovnie.


Ďalšími knižkami, ktoré som si vydupala tento rok sú dva diely z radu Tri temné koruny. Tri sestry, jeden trón, udatní mládenci a veľa intríg. Už teraz sa túžim začítať do veľkoočakávaného finále. Naozaj originálny príbeh a ja sa teším, ako to dopadne.

Zase ďalšia fantasy, Plameň v hmle. Nie len pekná obálka, ale aj super čuper príbeh, ktorý nedokážete predvídať, nebojácne postavy a veľa bojov, či už tých vnútorných, ale aj fyzických.

A teraz moja odkladaná čerešnička na záver. To, čo ma tento rok stihlo dostať na lopatky je jednoznačne Chybná. Tú som zhltla ako jednohamku. Dokonale úžasná, napísanvá a senzačná. Neviem sa dočkať pokračovania, pretože táto knižka mi ešte ukáže veľké veci!

- Rony -


Všetkým knižkám, ktoré sa nedostali do našej top 11 sa ospravedlňujeme. Myslíme na ne. Bolo ťažké si vybrať, pretože skvelé boli skoro všetky. Snažili sme sa ich vyberať rôznorodo.

Ďakujeme vám za vašu priazeň, rovnako ako ďakujeme aj našim spolupracovníkom, že trpeli naše oneskorené príspevky. 

Zostáva nám teda už len zaležať vám tie najkrajšie zážitky a najlepšie knižky do nového roka a veeeeeľa času v pohodičke s tým, čo milujete ;) 

Šťastný a spokojný Nový rok Vám prajú Sima a Rony z Na Krídlach Kníh ;)


3 komentáre:

  1. Na knižku Adele sa pozerám už chvíľu, ale keď hovoríte, že bola jedna z najlepších z celého roka, tak sa na ňu naozaj veľmi chcem pozrieť!! Popravde ma až tak nezaujala témou, teda neviem ci by som mala s postavou niečo spoločné XD ale nie, však aj Nymfomanka ako film ma bavila. Príliš kecam, určite si ju prečítam, takže ďakujem za recenziu, inak som ale z týchto kníh žiadnu nečítala... Iba Slona na Zemplíne som dostala ešte v septembri na narodky, aj som začala, ale neviem sa k nej dostať. Ja som totižto už predtým pozerala s Bánom často rozhovory aj články co píse pre DennikN a nepochybujem,ze je to naozaj profesionál, ale je mi niečím proste nesympaticky. No možno som len blbá, že ju stále odkladám, keďže nie ste prvé, kto o tej knihe napísal dobre hodnotenia. Každopádne vám tiež prajem krásny a skvelý nový rok a majte sa krásne, majte veeeela času na knihy a hlavne nech si vždy vyberiete tie, ktoré sa vám budú pacit!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skôr ide o to, že každá žena má svoje túžby, u tejto je to teda to, čo je :D, ale veľmi dobre ukazuje tá kniha tú túžbu za tým :) Slon na Zemplíne určite stojí za prečítanie! <3 Aj tebe prajeme krásny nový rok a aby sa ti všetko splnilo :* a veľa skvelých kníh :)) <3 <3

      Odstrániť
  2. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť